Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ από το Εργατικό Κέντρο Θήβας

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Το Εργατικό Κέντρο Θήβας απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής όλων των εργαζομένων στο μεγάλο εργατικό και κοινωνικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί κατά την έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης στην Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 2022 στις 18:00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου και στην πορεία διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει.

Ένα συλλαλητήριο απέναντι στην ακραία νεοφιλελεύθερη αντεργατική και βάρβαρη πολιτική -ταυτισμένη στις απαιτήσεις του ΣΕΒ- που από την πρώτη ημέρα εφαρμόζει η κυβέρνηση της Ν.Δ και που μέσα από τον αυταρχισμό και την καταστολή, έχει οδηγήσει στην πλήρη απαξίωση της εργασίας, της συλλογικής εκπροσώπησης, της υπονόμευσης των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, συλλογικών και ατομικών, την παραπέρα υποβάθμιση του βιοτικού και δημοκρατικού μας επίπεδου και την παράδοση της δημόσιας περιουσίας και των κρατικών υποδομών στην βορά των ιδιωτικών συμφερόντων.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: Κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων που οδηγούν στον στραγγαλισμό των συλλογικών και εργατικών δικαιωμάτων και ενισχύουν την εργοδοτική αυθαιρεσία, σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και συντάξεις, επαγγελματικά δικαιώματα στην εργασία με υγεία και ασφάλεια, δίκαιο και βιώσιμο δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, μείωση των φόρων στην ενέργεια τα καύσιμα και στα βασικά είδη διατροφής, ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και κατάργηση του ΓΕ.ΜΗ.ΣΟΕ, ενίσχυση του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων, σεβασμό στα εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα/κατακτήσεις και ενίσχυση των παροχών υγείας και πρόνοιας.
Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, θα δρομολογήσει λεωφορείο που θα αναχωρήσει το ΣΑΒΒΑΤΟ στις 10 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 07.30 το πρωί, από το ΚΤΕΛ Θήβας και επιστροφή μετά την λήξη του ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ.
Όσοι Συνάδελφοι θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο και προκειμένου να οργανωθεί η μετακίνηση θα πρέπει να δηλώσουν την συμμετοχή τους έως τις 8 Σεπτεμβρίου ημέρα Πέμπτη και ώρα 15:00 στο γραφείο του Ε.Κ. Θήβας στο τηλ. 22620-29694 .
Δίνουμε αγωνιστικό και δυναμικό παρόν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΘ

Σχετικά